lauantai 24. joulukuuta 2022

JOULUKALENTERIN 24. LUUKKU

Metsänväen joulujuhla alkaa virallisesti tänään. Juhlan tuntu suorastaan väreilee metsän yllä. Metsästä lähestyy juhlapaikkaa koko ajan lisää kaikenlaista juhlijaa. Osa tulee lentämällä ja osa maata pitkin. Kukin omalla tyylillään.


Orava ja pöllö yrittävät saada koristenauhasotkua jälleen siistimmän näköiseksi. Pöllö antaa ohjeita ja orava yrittää hihitellen saada koristenauhat jollain tavalla edustavan näköisiksi.


Pöllö huhuilee samalla metsänväelle juhlaa alkavaksi. Huhuilujen välissä pöllö aina tarkistaa, että miltä oravan työ näyttää.


Orava tuumailee, että mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, niin tämä on hetken päästä taas ihan samannäköinen. Monia vetää puoleensa kaikenlainen kimallus. Ja tässä kimallusta on välillä suorastaan häikäisevän paljon.


Nimittäin joulun aikaan metsässä, juhlapaikalla ja sen läheisyydessä, vallitsee vahva joulun taika. Kaikki metsän asukkaat näkevät juhlapaikalta jo pitkälle näkyvän kimalluksen. Ihmiset sitä eivät pysty näkemään.


Mutta poikkeus vahvistaa säännön tai jotain sellaista. Tässäpä tämä pariskunta on lähtenyt pienelle joulukävelylle ennen saunaa. Kummasti tämä alue vetää magneetin lailla puoleensa. Isäntä ja emäntä eivät mene lähelle, mutta äkkiä emäntä osoittaa kuusikkoon kauemmaksi. Hän näyttää isännälle, että näetkö tuolla taas tuota kimallusta. Silmät pyöreänä emäntä tuijottaa kuusikkoon. Ja hämmästys ja kummastus! Isäntä katsoo hämmästyneenä ja sanoo näkevänsä myös kimallusta. Molemmat katselevat lumoutuneena kuusikkoon pitkän tovin, kunnes lähtevät oikein onnellisina takaisin pihapiiriin saunaa lämmittämään. Koira myhäilee vieressä tyytyväisenä. Koirahan toki kimalluksen näkee ja tietää metsän metkut. Koira on iloinen, että myös isäntäväki pystyy tämän taian näkemään.


Sitähän ei tiedä, vaikka siellä ruudun toisellakin puolella olisi kalenterilla seuraajia, jotka kimallusta voisivat nähdä. Uskon niin! Kaikki on mahdollista ja onhan joulussa ihan varmasti taikaa.

Tällainen kalenteri tänä vuonna. Kiitos, kun availitte luukkuja kanssani ja jännititte kimalluksen arvoitusta. Kiitos ihanista kommenteista! Etähalauksia täältä Peikkovillasta 😍💖

Oikein leppoisaa ja kimaltavan ihanaa Joulua ja mukavaa loppuvuotta!
6 kommenttia:

 1. 🤗🤶Hyvää Joulua!.koko Peikkovillan metsänväelle.
  Kiitos.🤗🧡
  ..kirjoitan myöhemmin tarkemmin 🎅🤗🧡
  t.Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa Joulua sinne teillekin :) Kirjottele ihmeessä!

   Poista
 2. No, nyt se arvoitus ratkesi ja olikin kyllä silmiä häikäisevä kimallus suorastaan taianomainen. Kiitos kivasta kalenterista ja hyvää joulun aikaa Peikkovillaan! Virtuaalihalaus!🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun olit mukana aukomassa luukkuja :) On kyllä melkoinen kimallus. Ihme, että sitä eivät kaikki näe. Tunnelmallista Joulun jatkoa täältä Peikkovillasta :)

   Poista
 3. ihan.pakko on 25 pv,tulla vilkaisemaan "tätä salaperäistä" kimallusta ! Näen todella kauniit jouluiset-taika koristeet,jotka Peikkovillan metsässä muuttuu meille taian omaiseksi,Tuntuu että huoneeni jossa olen ,muuttui todella !kuin taivaan tähdet ja kuu yhdessä loistaisivat,mutta ei se on metsäntaika,
  Tämä ihana joulukalenteri,on tuonut minulle paljon joulu-iloa !
  Olet tehnyt niin kauniita metsän -porukkaa..ja jos en väärin muista ,,,kesä aikana lisääntynyt väki ,metsään?🌲🌲🌲🌲
  Jopa niin paljon ....että olen ajatuksissani suunnitellut ensi jouluksi Onni-Unelmalle,Hupertti-kotitontun kanssa jotain jännää. "Kalenteria"..🎅🌲❄
  Kiitos! 🧡🤗
  Leppoisia Joulun pyhiä!

  t.Liisa
  --jo vanhakin nyt nuortui 🤗🧡🤶

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva kuulla, että kalenteri ilahduttaa :) Se siinä on tarkoituskin. Vähän iloa luukkuun kurkkaajille! Tee ihmeessä Onni-Unelmalle Hupertin kanssa kalenteri!!!!! Sinähän osaat :) Rentoa Joulun jatkoa Peikkovillasta!

   Poista