sunnuntai 11. joulukuuta 2022

JOULUKALENTERIN 11. LUUKKU

Hyvin lähellä eräs toinenkin tonttu on pienellä evästauolla ja juttelee oravan kanssa metsän joulujuhlan valmisteluista. Tonttu on vienyt jo juhlapaikalle paljon havuja, joiden päällä on mukava istuskella. Jotka eivät havuista tykkää, niin niille on varattu pehmeätä sammalta ja heinää reippaasti.

Orava on kuulemma vienyt paikalle jo käpyjä koristeeksi ja kävyistä halukkaat saavat syödä siemeniä. Koristeina on eri puiden käpyjä, että valinnan varaa riittää.


Tonttu ja orava tuumailevat, että juhlapaikalla alkaa jo nyt olla hienon näköistä. Juhlapaikalle mennessä tulee jo hieno tunnelma.

Tontut pääasiassa valmistelevat juhlan metsän kaikille asukkaille, mutta moni metsän asukas osallistuu myös valmisteluihin. Ja juhlaväki tuo jouluna aina mukanansa jotain pientä syötävää, mutta se ei ole ollenkaan välttämätöntä. Välttämätöntä on oikeastaan vain hyvä juhlamieli.

Tämmöinen luukku tänään. Odottelemme taas seuraavan luukun avautumista.


4 kommenttia:

 1. Ihana kuva! Luulin ensin, että siinä on ilmielävä kurre, mutta taisikin olla käsiesi tuotoksia. Kiva! Tässähän pääsee jo itsekin juhlatunnelmaan, kun saa seurata tonttujen juhlavalmisteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Kiitoksia! Ei ole aito kurre, vaan huovutettu. Hyvällä mielikuvituksella se voi olla aitokin ;) Metsänväen joulujuhlavalmistelut ovat näköjään jo hyvällä mallilla.

   Poista
 2. Tosi ihana kuvakulma 🙂.Taitava olet 🤗
  Niin juhlamielihän tulee ,ihan väen vängällä..mitä lähemmäs aattoa ja suurta "metsänjoulu-juhlaa"lähestytään.
  Tontut...pitävätkin salaisuutensä tiukasti omanaan..Pitää malttaa odottaa...

  t.Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä tontut nyt ovat kovin salamyhkäisiä. Kertoisivat meillekin jotain :)

   Poista