keskiviikko 21. joulukuuta 2022

JOULUKALENTERIN 21. LUUKKU

Loiks, loiks, loiks, loiks,......... Sammakkohan se sieltä loikkii hyvinkin vetreänä talviset olosuhteet huomioon ottaen. Sammakoistakin osa tykkää osallistua metsänväen joulunviettoon, vaikka yleensä vetelevätkin sikeitä maan alla sopivissa paikoissa, vesistöissä tai sitten peikkoluolien käytäväsyvennyksissä. Sammakoilla on paljon hyviä paikkoja maanalaisissa reitistöissä, missä voi viettää talvea. Mutta aina löytyy muutamia veijareita, jotka lähtevät juhlimaan. Tarvittaessa sammakot saavat kyydin juhlista kotikoloon jonkun metsäneläimen kyydissä.


Ja tonttuja lisää. Metsästä putkahtelee väkeä tasaiseen tahtiin. Aattona tulee suurin osa juhlijoista, mutta monia tulee jo aikaisemmin.


Juhlat ovat jo muutaman luukun päässä. Kimallusmysteerikin on vielä ratkaisematta. Hmmm.
4 kommenttia:

 1. 😉no nyt on jo harvinainen metsäjoulun osallistuja 🐸,iloinen yllätys onkin.Metsähän on täynnä onkaloita luolia niissä luppoisat talvehtimis olosuhteet....myös sammakoille.
  Eilen muuten tv.julistettiin Metsäneläimille Joulurauha 🌲 🐺🦊🐭🐹🐰🐻🦔🐇 🌲🌲
  ..jännitys tiivistyy....
  t.Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun metsäneläimillä on nyt joulurauha! Satunnaisia talvella torkkujiakin juhlissa näkee :) On se vaihtelua pitkään talveen!

   Poista
 2. Juhlapaikalla alkaakin olla koossa jo melkoinen revohka. Hyvä jos sammakko saa kyydin kotiinpäin, ettei varpaat vallan jäädy lumihangessa hyppiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyytimahdollisuus on kyllä mukava, että pääsee takaisin lämpöisempään koloonsa jatkamaan talviunia. Jos on vaikka tanssinut niin paljon, että ei enää jaksa loikkia kotikoloon :)

   Poista