lauantai 10. joulukuuta 2022

JOULUKALENTERIN 10. LUUKKU

No tonttuhan se siellä vihelteli. Tontut viestittelevät toisilleen monesti viheltämällä ja metsän muutkin asukkaat tunnistavat tärkeimmät vihellykset oikein hyvin. Tontuilla on myös salaisia vihellyksiä ja niitä osaavat tulkita vain tontut.

Tonttupojat tervehtivät iloisesti ja sanovat heti, että heillä olisi nyt tärkeää keskusteltavaa.


Tummapartainen tonttu katsoo tonttupoikia uteliaasti ja pyytää tulemaan kuusten oksien alle suuren puun taakse juttelemaan ja vähän eväitä syömään.


Sinnehän tämä tonttuporukka sujahtaa ja nyt siellä varmasti juttu luistaa ja eväät maistuvat. Jätetään heidät nyt rauhassa rupattelemaan ja katsotaan kuinka tämä nyt tästä etenee 😃


4 kommenttia:

 1. Ahaa! Siellä olikin yksi tonttu lisää! Viheltely onkin kätevä tapa viestitellä. Annetaan nyt tontuille ruokarauha. Taidan itsekin mennä juomaan kupillisen kahvia.

  VastaaPoista
 2. Vihellyksen kuuleminen ,ei tuo heti mieleen "tonttujen viestittely/kutsu tapaamiseen",Ihana että noin hyvä sopu ja sija Peikkolan metsässä vallitsee...asioita kerrotaan ja tuumaillaan..ja meitä vaan enempi jänskättää .Mikä oli ???💎
  t.Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontun vihellys voi sekoittua ihmiskorvalla kuultuna vaikka linnun ääneen. Ei ole enää montaa luukkua avattavana....:)

   Poista