keskiviikko 6. joulukuuta 2023

JOULUKALENTERIN 6. LUUKKU

Tonttupojat miettivät minkä paikan tarkistavat ensin. Muut tontut lähtivät tarkastamaan ensimmäiseksi lähistön oravien pesiä. Oravat ovat saattaneet kahmaista pesäaineiksi mukaansa vahingossa kimallesammalta. Samaten peikot ovat voineet kerätä pienen määrän kimallesammalta luoliinsa. Siitä tulee mukava pieni loiste, tai paremminkin hohto, luolaan. Kiiltomadothan valaisevat luolissa hyvin ja tietyistä kivistä tulee mukava pieni valo niihin paikkoihin, missä sitä tarvitaan.


Tonttupojat päättävät tarkistaa ensimmäisenä suuren kannon sammaleet. Että siihen suuntaan töppöstä reippaasti nostellen.

Kyllä tällä tarmolla luulisi kimallesammalta löytyvän!


4 kommenttia:

  1. Nyt onkin monta hyvää paikkaa, josta kimallesammalta voi löytyä. Parempi onkin tehdä etsintöjä omissa luolissa tai oravan pesissä, niin ei tarvitse kaivaa lumen ja jään alta. Oravan pesästä ei kannata sammalta ottaa kovin isoa tukkoa, ettei pikku pörröhännät palele talvipakkasilla, mutta tonttukin sen kyllä tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata kyllä oravan pesästä paljoa sammalia poistaa, ettei niille tule vilu ja pehmeys kärsi. Kyllä luulisi, että jostain paikasta tätä tiettyä sammalta löytyy :)

      Poista
  2. no siellä tonttu-tomeraetsintä partio...
    mielenkiintoine tämä sammal "tulee mukava pieni loiste".
    edelleenkin minulle täysi mysteeri,tämä kimalle sammal....
    jännittäväksi menee...
    t.Liisa 🙄 🤍💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kyllä vähän mystiseltä tuollainen sammal. Toivottavasti meille selviää edes jotain siitä sammaleesta ja toivottavasti sitä löytyy :)

      Poista