perjantai 15. joulukuuta 2023

JOULUKALENTERIN 15. LUUKKU

Hiiiiii! Täällä on aina niin jännittävän näköistä. Valtavia jääpuikkoja! Vähän kun olisi jossain huvipuiston peilisokkelossa. Hi, hiiii! Aivan hirmuisen hienoja nämä jääpuikot.

Ai niin se kimallesammal. Keikkuva hiippalakki muistutti, että tiettyä sammalta pitäisi löytää tai muuten lakki jatkaisi keikkumistaan kesään asti. Silti valtava jääpuikkojen määrä saa tontut aina ihailemaan puikkojen loistetta ja kimallusta. Mutta jääpuikkojen kimallus ei riitä. Tarvitaan kimallesammalta, jotta lakki taas malttaa pysyä paikoillaan kiltisti.


Nyt tonttupoikien täytyy malttaa jättää jääpuikot ja jatkaa kimallesammaleen etsintää. Tai riittäähän tuolla alueella jääpuikkoja kyllä melkosesti ja isolla alueella.


6 kommenttia:

  1. Tontut puhuu asia, suuret jääpuikot on upean näköisiä. Niitä ihaillessa voi kyllä helposti kimallesammaleen etsintä unohtua. Voi, voi! Pitäkää tontut pää kylmänä, älkää unohtuko syömään tai leikkimään liian pitkäksi aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti itse asia eli kimallesammal ei unohdu. Sitä niin helposti unohtuukin äkkiä puuhailemaan jotain ihan muuta :)

      Poista
  2. Kyllä nyt aatokset ovat kuitenkin siellä"kimallesammaleen puolella"Upeat jääpuikot,oikia tippukiviluola ,hiii.
    Noita vois ihailla vaikka kuinka pitkään....🙂💎⛏,Mutta tossua toisen eteen,kun eväsleivät syöty...🥐🥨🧃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää kyllä ihan tippukiviluolalta. Hih. Kyllä tonttujen nyt täytyy irrottautua jääpuikoista ja jatkaa etsintää :)

      Poista
  3. t.Liisa (no pittää kirjottajan nimi keretä kirjottaa,ei niin
    hoppua 🤣)

    VastaaPoista