sunnuntai 17. joulukuuta 2023

JOULUKALENTERIN 17. LUUKKU

Peikkopojat laskeutuvat ketterästi tonttujen luokse. Tontut huomaavat peikot ja loikkivat äkkiä peikkoja vastaan. Onpa todella kiva nähdä taas! Peikot sanovat, että kuulivat tonttujen äänet tuonne ylös kallion päälle ja lähtivät heti tulemaan.

Peikot ja tontut höpisevät innoissaan niitä näitä. Sitten tonttupojat muistavat itse asian. Tonttupojat kertovat vikuroivasta hiippalakista ja että he etsivät muutamien muiden tonttujen ja metsän eläinten kanssa kimallesammalta. Sitä tarvittaisiin, jotta vikuroiva hiippalakki käyttäytyisi taas asiallisesti.



Peikkopojat katsovat toisiaan ja tuumailevat. Heillä voisi olla tiedossa muutama mahdollinen paikka, josta kimallesammalta kannattaisi katsoa. Voi kun hienoa, tonttupojat hihkaisevat.

No nyt ehkä alkaa olla toivoa kimallesammaleen löytymisestä 😃



4 kommenttia:

  1. Mikä ihana jälleen tapaaminen,peikoilla ja tontuilla.
    Ensinhän tietenkin kerrotaan kaikki kuulumiset ja sitten...jotain erikoisen tärkeää,Mutta aivan varmasti tonttuja ilahdutti "uutinen ",mahdollisesta kimallesammaleen löytämisestä..vaikka vain pienikin nöttö löytyisi (ja jos raskisivat Liisalle pikkunöttösen lähettää lintupostissa,saisin nuo baskerini ojennukseen)

    t.Liisa

    ,,jänskättää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt on hitunen toivoa kimallesammaleen löytymisestä. Jos sitä löytyy, niin täytyy vinkata, että sinun suuntaasi voisi ohikulkiessa pikkunöttösen käydä tuomassa :)

      Poista
  2. Tottahan tärkeimmät kuulumiset pitää aina ensin vaihtaa, vaikka kuinka kiire olisi. Onneksi peikot ja tontut eivät ole ihan mahdottomia suupaltteja ja pääsivät pian itse asiaankin. Nyt on taas odotukset korkealla ja kimallesammalta varmaan pian löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisikin, kun jäisivät päiväkausiksi höpöttelemään. Etsintä ei edistyisi yhtään ja tonttupojan pitäisi hiippalakki heiluen heittää juttua :)

      Poista