sunnuntai 24. joulukuuta 2023

JOULUKALENTERIN 24. LUUKKU

Se on kimallesammalta, huudahtaa peikko. Tontut nyt äkkiä tänne! Se on kimallesammalta!


Viuhahdus vaan menee peikkojen ohi, kun villisti keikkuvan hiippalakin omistava tonttu juoksee todella nopeasti ja hyppää kimallesammaleeseen komealla kuperkeikalla. Kimallesammal on löytynyt, tonttupoika nauraa ilahtuneena ja kieriskelee sammaleessa.

Toiset tontut ja peikot istuvat naureskellen katselemaan tonttupojan riemua. Kimallesammaleen taika on se, että siinä pitää kieriskellä tietty aika, niin kimallesammaleen taika tarttuu hiippalakkiin. Ja kieriskelystähän tontut tykkäävät muutenkin, niin kyllä nyt kelpaa kieriskellä.


Kyllä tällä kierinnällä pärjää kesään asti, tuumailee tonttu ja jatkaa kierimistään. Ai että, kun on mukavaa.

Kylläpä oli hankalaa löytää kimallesammalta näin talvella, mutta yhteistyössä on voimaa ja lopulta kimallesammalta löytyi. Kiiltomadot tuntuvat olevan varmimpia kimallesammaleesta jotain tietäviä näin talviaikaan. Taitavat käyttää sitä itsekin. Jotenkin tuntuu siltä.


Riittävästi kieriskeltyään tonttu nousi ylös ja totesi, että hiippalakki ei keiku enää. Jipiiiiiii! Nyt maistuisi pieni eväs ennen metsänväen joulujuhlaan menoa. Kaivetaanpa muutama kynttilä taskusta ja sitten syömään.

Muutama tonttu meni valmistelemaan pientä eväshetkeä ja muutkin tulivat kivilippaluolan uumenista syömään eväitä (eivät näy vielä kuvassa 😁).


Tämmöinen tarina tällä kertaa. Kiitos hurjasti etsinnöissä mukana olleille 😍!!! Ehkä meidänkin kaikkien tsemppi auttoi kimallesammaleen löytymisessä!

Oikein mukavaa joulun aikaa kaikille!
4 kommenttia:

 1. oi´´´ihan paras joululahja.
  KIMALLESAMMALEEN LÖYTÖ!!! 🙏🤗
  Hyvää Joulua Peikkovillan väelle,sekä metsänväelle,
  Kiitos.🙏🤗🧡🎅🎄

  jk.joo kokeilin omaa baskeria.jipiiiiiii,ei pyöri enää".🤗🤶

  t.Liiisa 🧡👵🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kimallesammaleen taika tepsi baskeriinkin. Ihmeellinen sammal :) Peikkovilla ja metsänväki kiittää ja toivottaa mukavaa Joulua ja kiitos kortista :)

   Poista
 2. Mikä onni, kimallesammalta löytyi ja lakki on taas kunnossa, johan loppui se vikurointi. Metsän väki puhaltaa yhteen hiileen ja se tepsi. Nyt tontut ja peikot eväitä syömään, niin jaksavat juhlia joulua. Kiitos Peikkovillalle kivasta kalenterista ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi todella kimallesammalta löytyi ja hiippalakin vikurointi lakkasi :) Kiitos kalenteriseurasta ja oikein mukavaa Joulua :)

   Poista