tiistai 5. joulukuuta 2023

JOULUKALENTERIN 5. LUUKKU

Tontturyhmä tarpoo määrätietoisesti kohti suurta metsää. Siellä on suurin mahdollisuus löytää kimallesammalta näin talvella. Näin ainakin tontut arvelevat. Heillä on mielessään muutamia paikkoja, joissa sitä voisi vähän olla nytkin.


Tontut päättävät hajaantua vähän eri suuntiin. Se joka heistä ensin löytää kimallesammalta, niin lähettää viestin jollain tavalla heille kaikille muille.

Onpas tomera ja innokas tonttujoukko. Eiköhän tällä porukalla vähän kimallesammalta löydy 😊


6 kommenttia:

  1. Jos talvella jostain löytyy kimallesammalta, niin tuo porukka sen takuulla löytää. Niin päättäväisesti tarpovat hangessa, ettei muuta voi kuin ihailla. Vähän mietin, että kuinka mahtavat viestitellä keskenään, kun porukka hajaantuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tomera porukka. Hmmm. Tontuilla on kaikenlaisia näppäriä tapoja viestitellä toisilleen :) Ei kumminkaan kännyköitä. Heh.

      Poista
  2. Tomera-tonttujoukko,Taatusti löytää "taika-sammalta"🧲,hii:)) oiskohan tuosta heille apua.
    ,oleteko kuulleet? 👂👂 metsässä samoillessa lyhyt pitkä/rummutus,kuin kepillä puuhun hakattais,Se on tonttujen viestittelykieli??, (luulin aina ennen että tikka/palokärki...-tontturadiosta kuultua tarinaa.)😊

    t.Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin voisi hyvin olla tonttujen viestittelyä. Varsinkin kun olet kuullut tontturadiosta tästä asiasta. Sinulla on tietoa asiasta enemmänkin. Hih.

      Poista
  3. Samaa minä ajattelen että millä lailla viestittävät . On olemassa erilaisia kurkku ääni viestittelyä mikä kantaa kauas. Tämä on kyllä ihmisten käytössä mutta voihan niillä olla joku versio mitä ihmiset ei ymmärrä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tuo on ihan mahdollinen viestittelytapa. Hyvä ajatus!! Saas nähdä kuinka viestittely tapahtuu :)

      Poista