sunnuntai 3. joulukuuta 2023

JOULUKALENTERIN 3. LUUKKU

Aamulla tonttupojat jatkoivat matkaansa ja törmäsivät sattumalta tonttukavereihinsa metsässä. Tontut vaihtoivat siinä viimesimmät kuulumiset, kun tyttötonttu alkoi äkkiä ihmettelemään toisen poikatontun hiippalakkia. Se keikahteli hassusti tonttupojan päässä.

Tonttupoika kertoi, että hiippalakki käyttäytyi melkoisen vallattomasti. Tontut ihmettelivät tätä asiaa ja miettivät jokainen asiaa tarkasti. Partatonttu kysyi poikatontulta, että oliko tonttu muistanut viime kesänä pyöriä hiippalakin kanssa kimallesammaleessa. Kaikki katsoivat toisiaan. Tosiaan. Kimallesammal.

Tonttupoika mietti ankarasti ja äkkiä hän muisti asian. Viime kesänä tonttupoika oli kyllä käynyt pyörimässä kimallesammaleessa, mutta hiippalakki oli tainnut tippua päästä sitä ennen. Lakki on tainnut vikuroida jo viime kesänäkin jonkin verran.


Mikähän ihmeen kimallesammal oikein on kyseessä? Se varmaan selviää meille tässä luukkuja aukoessa 😀


6 kommenttia:

  1. Voi, ei! Onko tonttu ollut kesällä huolimaton. Innoissaan pyörinyt sammaleessa, mutta myssy on pudonnut päästä. Olin jo valmis veikkaamaan samaa kuin Liisakin, että noita Nokinenä on tehnyt taikojaan, mutta syy voikin löytyä ihan muualta. Seurataan tilannetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään on ollut hieman liian innoissaan ja huolimaton. Tarkempi tarvitsisi olla tonttujenkin näköjään :)

      Poista
  2. no nyt on metsänkirjat sekaisin 😶
    joku "taikasammal",ei edes metsä-google antanut osviittaa...jännäksi menee.😏🙂
    t.Liisa ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Metsä-googlekaan ei tuntenut asiaa. Se on sitten kyllä todella salamyhkäistä. Toivottavasti meille selviää tämä asia :)

      Poista
  3. Kimallesammal ??. nyt on sen verran outo sana että jään kuulolle .🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsestänikin kuulostaa erikoiselta. Kaikenlaista tuolta metsistä löytyy :)

      Poista