sunnuntai 10. joulukuuta 2023

JOULUKALENTERIN 10. LUUKKU

Tyttötonttu vihelsi kimeästi ja partatonttu vastasi läheltä vihellykseen. Tontuilla on ihan oma tapansa viheltää ja ihminen ei vihellystä edes ymmärtäisi tontun vihellykseksi. Tyttötonttu hyppeli vihellyksen suuntaan ja löysi partatontun puiden alta. Punahattuinen tonttu oli juuri puussa ylhäällä oravan kanssa juttelemassa.

Kimallesammalta ei vielä ollut löytynyt. Tontut päättävät lähteä samaan suuntaan mihin tonttupojatkin lähtivät. Se suunta saattaa olla parempi. Siellä on suurimmat mahdollisuudet löytää kimallesammalta, koska pesistä sitä ei nyt näköjään löydy. Tontut hihkaisevat punahattuiselle tontulle, että tulee alas puusta ja lähdetään tonttupoikien suuntaan.


Etsintä jatkuu ja kyllä tällä tarmolla tulosta syntyy.


4 kommenttia:

  1. Onkohan ne tonttupojat lähteneetkin paremmille apajille ja ehkä peräti jo löytäneet kimallesammalta, ken ties. Metsästä kuuluu silloin tällöin vihellystä ja olen luullut sitä lintujen ääneksi, mutta nyt tuli mieleeni, että mitä jos siellä onkin tonttuja. Eihän sitä koskaan tiedä ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi hyvinkin olla tonttujen vihellystä, mitä olet kuullut. Jännää :) Korva tarkkana metsässä!

      Poista
  2. Kovin on hakusassa?,Mutta etsiätontut löytävät...niinhän metsän väki 🙃.Tuo vihellys on tuttua minunkin korviin,,aina oppii uutta ,metsän äänistä.
    kukapa tietää vaikka tonttupojat hyvin kimallesammaleen jäljillä 💎👍.
    t.Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin olet varmasti kuullut tontun vihellystä. Hienoa! Siellä niitä liikkuu metsissä....

      Poista