keskiviikko 11. joulukuuta 2019

JOULUKALENTERI LUUKKU 11

Tontut ja peikot ravistelevat lumia vaatteistaan. Lumisade on vähäsen rauhoittunut.

Toinen tonttupojista kehuu tonttutytön hienoa hiippalakkia. Tonttutyttö kiittää, mutta lisää siihen, että lakki tuntuu välillä todella isolta ja se jää välillä kiinni sinne sun tänne. Välillä tuntuu, että suorastaan uppoudun lakin uumeniin, enkä huomaa silloin mitään muuta. Ja tontunhan pitäisi olla tarkkaavainen.

Tonttupoika antaa vinkin. Joulupukin muori on taitava lakkien tekijä. Luulenpa, että tähänkin hiippalakkiin on kätketty joku salaisuus. Kuten esimerkiksi tonttujen takkien taskut ovat käytännössä pohjattomat. Niihin mahtuu aika paljon kaikenlaista, vaikka taskut näyttävät ulospäin ihan tavallisilta taskuilta. Aina taskua ei edes huomaa ja silti tasku on olemassa.

Tonttutyttö kiittää tonttupoikaa vinkistä ja jää miettimään hiippalakkiansa. Tonttupoika lisää vielä, että salaisuus täytyy oivaltaa itse.


Nyt koko porukka lähtee kulkemaan tuulessa ja tuiverruksessa tonttujen aluetta kohti. Minikoira ja jänöpupu ampaisevat tasavauhtia liikkeelle sellaisella vauhdilla, että lumet karisevat molempien turkista.


Mihinkähän asti mahtavat oikein kulkea yhteen menoon?

4 kommenttia:

 1. ;)arvasin!!!
  Tonttutytön lakkiin voi täpärän tilanteen tullen piiloutua?
  olen kuullutt noista tonttujen taskuista,,voi saisinpa vaikka hetken kokea ,pohjattoman taskun "kolikoiden kilinää" :)'
  no ,mutta menisivätkö peikkojen luokse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi todellakin, kun olisikin pohjattomat taskut, mistä aina löytyisi kahisevaa ja vähän kiliseviäkin. Tai nykyaikana tarvis varmaan olla pohjaton kortti, millä raha vaan riittäisi :) Kyllä sinne lakkiin voi varmasti hyvin piiloutuakin :)

   Poista
 2. Mikähän salaisuus siinä lakissa mahtaa oikein olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäkin hieman jännittää :) Eiköhän lakin salaisuus ratkea jossain kohtaa ;)

   Poista