perjantai 6. joulukuuta 2019

JOULUKALENTERI LUUKKU 6

Tuuli alkaa yltymään ja parrakas tonttu ehdottaa, että he lähtisivät yhdessä etsimään suojaisaa paikkaa. Tyttötontulle se sopii mainiosti. Tyttötontun on ihan pakko vielä kierrellä jääpuikkojen ympäri. Ne ovat niin kauniita.


Mutta voi tuota tyttötonttua. Nyt jäi hattu kiinni jääpuikkoon. Tonttutyttö kiskoo hatun hiippaa irti puikosta ja lopulta se irtoaakin. Tasapainokin siinä meinaa mennä, mutta onneksi tonttutyttö pysyy pystyssä.


Parrakas tonttu naureskelee, että tyttötontun hatussa on todellakin hieman kasvunvaraa. Mutta lämmin tuo hattu on ja mukava päässä.

Parrakkaan tontun mielestä on hyvä lähteä jääpuikkojen luota nyt vähän kauemmaksi, koska ylempää kuuluu jääpuikkojen katkeamista. On niin lämmin ilma, että jääpuikkoja pitää varoa. Ne sulavat ja voivat pudota päälle.

Hypsis ja hopsis. Tontut hyppelevät sammalmättäiltä toiselle. On hieno ilma kovasta tuulesta huolimatta. Myrskytuulesta saa kivasti energiaa.


Samassa puiden takana vilahtaa joku. Jopa tyttötonttu huomaa sen, vaikka onkin välillä vähän omiin juttuihinsa keskittynyt. Mikä tai kuka siellä menee?

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

2 kommenttia:

 1. voi ei minä kyllä komentoin jo aamusta:( :))mihinkäs lie hävisi:
  No otetaanpa uusiksi!
  Kauniit kalliomaisemat tonttujen reiteille löytynyt.
  Ihanat sammalmatot..ympäröi kallionreunoja....
  voi tuota tonttu-tytön hiippalakkia,joskus luin että siksi iso voivat piiloutua sinne vaaran tullen...
  shh!!! kuuluuko ääniä,vilahukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No iso hiippalakki käy kyllä hyvin myös piiloutumiseen. Tuon hatun alle varmasti mahtuu. Hih. Olisiko tontut napanneet edellisen viestisi ja lukeneet sen ja unohtaneet palauttaa.

   Poista