torstai 5. joulukuuta 2019

JOULUKALENTERI LUUKKU 5

Parrakas tonttu lähtee päättäväisesti etsimään sopivaa kuusenalusta, missä olisi mukava istuskella. Matka vähän venähtää, kun sopivaa kuusta ei löydy. Tontutkin osaavat joskus olla aika tarkkoja levähdyspaikastansa.

Kallion reunasta löytyy lopulta sopivan näköistä kuusikkoa. Parrakas tonttu tarpoo reippaasti ohi kimmeltävien jääpuikkorivien. Tonttutyttö meinaa kompastua, kun lakki tipahtaa silmille. Parrakas tonttu kehottaa kulkemaan varovasti, koska jalka voi lipsahtaa liukkaalla sammaleella.


Tonttutyttö on haltioissaan kimmeltävien jääpuikkojen keskellä. Molempien tonttujen silmät säihkyvät kilpaa jääpuikkojen kanssa.


Tuolta jääpuikkojen seasta he löytävät hyvän istumapaikan ja etsivät taskuistaan kaikenlaista herkullista naposteltavaa. Tonttutytöltä löytyy piparinpaloja ja parrakkaalla tontulla on myös puolukoita ja karpaloita ja ne maistuvat todella hyviltä. Vettä on helppo juoda suoraan jääpuikoista.


Tonttutyttö kertoo, että piparit ovat läheisestä talosta, missä on todella mukava koira. Hän kertoo myös talon isännästä ja emännästä. Tonttutyttö toteaa suu korvissa, että talon emäntä on ihan mahdottoman kova kuorsaamaan. Kuorsaus kuului ulos asti! Miten isäntä ja koira pystyvät nukkumaan ollenkaan? Molemmat tontut nauravat makeasti.

Mihin tontut tästä jatkavat? Ja jatkavatko yhdessä vai erikseen? Se selviää seuraavasta luukusta!

4 kommenttia:

 1. :)
  niin tottakait ruokailu ja levähys päikkä pitää harkitusti ja mieleinen löytää...rauhallinenkin vielä:)
  Oho !erikoinen ilon aihe,mutta ehkä tontut ...just näkevät ja kuulevat taloissa liikkuessa :)mitä hauskimpia kommeluksia ja ääniä.
  jännittävää tietää mihin matka jatkuu....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tontut näkevät varmasti vaikka mitä tuolla kuljeskellessaan. Ja eväät ovat aina tärkeät. Tuli ihan itsellekin nälkä :)

   Poista
 2. Hyvät eväät tontuilla ja hieno levähdyspaikka. Saa nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noilla eväillä jaksaa seuraavaan eväspaikkaan. Itsekin tässä odotan seuraavaa luukkua, että mitähän siellä tapahtuukaan ;)

   Poista