maanantai 2. joulukuuta 2019

JOULUKALENTERI LUUKKU 2

Seuraava yö koittaa. Perheen koira nukkuu keittiön lattialla tyytyväisenä. Mutta kuka supattaa koiran korvaan? Pieni tonttutyttö!


Koira herää kesken unien ja haukottelee makeasti......


.......Haukottelee todella makeasti. Haaaaaukotus!


Koira huomaa tonttutytön ja tipulelun ja piristyy hetkessä. Tonttutyttö haluaisi taas kovasti leikkiä koiran kanssa, mutta koira on vähän eri mieltä. Koira kertoo, kuinka edellisenä yönä tonttutyttö meinasi paljastua, kun he leikkivät niin äänekkäästi. Tonttutytön täytyisi olla varovaisempi, että ihmiset eivät näkisi sitä.


Tonttutyttö kysyy, että voisiko koira lähteä ulos. No eihän se käy, koska koiran täytyy pysyä sisällä yöllä. Päivällä voivat kyllä ulkona nähdä.


Tonttutyttö rapsuttelee vähän aikaa koiraa nenänpäästä ja hyppelee tonttuovelle, mitä kaikki tontut käyttävät. Peikotkin välillä, kuten joku saattaa muistaa. Tonttutyttö kuiskaa heipat ja livahtaa ovesta suu hymyssä. Perheen koira jatkaa tyytyväisenä uniaan ja suunnittelee syövänsä herkullisen luun seuraavana päivänä. Koira naureskelee mielessään, että kovin on tonttutyttö energinen. Hieman varovaisempi saisi olla. On tonttutytöllä vielä opittavaa.


Ja mitähän tapahtuu seuraavassa luukussa?

4 kommenttia:

 1. :) Arvasin;)))
  tonttu oli joka villitsi koiran yöllä,tai luulin ehkä Hetken niitä vejarimaisia peikkopoikia;)
  ihana tarina kuitenkin...uusi ystävyys pieni -tonttutyttö,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasit kyllä ihan oikein. Hih. Eivät olleet peikkopojat tällä kertaa asialla. Ehkäpä nekin näyttäytyvät jossain kohtaa.......:)

   Poista
 2. Ihana tarina! Jännittävää joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista