perjantai 24. joulukuuta 2021

JOULUKALENTERIN 24. LUUKKU

Tontut ja peikkopojat kiipeävät juhlapaikalla olevan suuren puun oksien välissä olevalle tasanteelle. Sieltä näkee hyvin juhliin saapuvia metsän asukkaita.

Lunta sataa ja tuuli käy, mutta se ei metsän väkeä haittaa. Kaikki saapuvat tarmokkaasti paikalle. Ylimääräisiä lumia välillä rapistellaan pois. Tontut ja peikkopojat naureskelevat toisilleen, että he ovat kohta kuin lumiukkoja, jos vielä vähän aikaa tässä katselevat.

Isäntä, emäntä ja heidän koiransa lämmittelevät tulen ääressä ja juttelevat innoissaan näkemistään tontuista. Sillä pakko heidän on nyt uskoa, että he ovat oikeasti nähneet tonttuja. Ja se tuntuu heistä aivan mahtavalta. 

Heidän koiransa hymistelee vieressä ääneen ja tuumailee, että onhan noita tonttuja ja muita täällä vipeltänyt vaikka kuinka. Mutta ihmiset eivät ole niin tarkkoja kuin eläimet.

Näin se 24. luukkua vilahti vikkelästi ja se on nyt aatto. Oikein ihanaa Joulua kaikille kalenteria seuranneille ja kiitos mukana olemisesta 💖

3 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua!
  Sinulle Peikkovilla 🤗🎅,sekä koko metsänväelle,
  Hauska juttu että koira näkee tontut ...mutta isompikokoinen ihminen ei.🐭🐇🦊🐕🎅
  ..vielä kö metsässä vietetään jatkoja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsänväen juhla kestää monta päivää. Ja tontut varsinkin juhlivat tosi pitkään. Oikein hyvää Joulua ja ihana, kun olit kalenteriseikkailulla :)

   Poista
 2. Kiitos samoin myös sinne suuntaan :) Oikein tunnelmallista Joulua!

  VastaaPoista