torstai 23. joulukuuta 2021

JOULUKALENTERIN 23. LUUKKU

Metsänväen suuri joulujuhla on aiheuttanut puskissa vipinää. Sieltä sun täältä tepsuttaa innokkaita metsän asukkaita juhlimaan. Tämä on yksi vuoden kohokohdista. Näin isolla joukolla keräännytään juhlimaan vain kerran vuodessa.

Pöllö huhuilee tarmokkaasti kanjonin reunalla aina uuden vieraan saapuessa. Pöllöllä on tarkka katse ja se näkee saapuvan tulijan jo kaukaa.


Viime luukussa eväitä syömään jääneet tontut ovat jo myös päässeet juhlapaikan läheisyyteen. Tyttötonttu on jo kerinnyt kiipeämään tulitontun luokse juttelemaan. Tulitonttuhan nähtiin ihmisten nuotiopaikalta juoksemassa. Tuli(tyttö)tonttu on erittäin hyvä tulentekijä. Tonttu myös käy tarkistamassa kaikki löytämänsä nuotiopaikat, että ne on varmasti sammutettu hyvin.


Tyttötonttu ja tuli(tyttö)tonttu ovat innoissaan juhlista. He puhuvat myös ihmisistä, joita molemmat olivat nähneet. Eläimet ovat tonttuihin ja muihin metsän asukkaisiin tottuneet, mutta ihmiset eivät oikein silmiään meinaa uskoa, jos sattuvat heitä näkemään. Ja harva ihminen onnistuukaan näkemään.


Ilmassa on odottava tunnelma. Innokas jutustelu kuuluu joka puolelta. Lisää metsän asukkaita ilmestyy eri puolilta metsää.


Enää yksi luukku jäljellä. Hyvänen aika! Joulu on todella lähellä!2 kommenttia:

 1. voi ,miten menikin tämä joulun- odottelu nopeasti.
  tämä kalenterii on minule ollut todella iloa:)tuottava 🧡🤗.Kiitos Peikkovillan-väki ja metsän- väki 🐕🦊🦔🐇🐭🐾🐾🐾
  Nyt on juhlat jo lähellä...väki senkun lisääntyy.Kuinkahan moni näkee toisensa kerran vuodessa?Taitaa metsässä olla "ystävyys ja yhteistyö" numero 1.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmuisella vauhdilla kyllä joulun odotus on mennyt. Yksi hujaus vaan. Ihanaa, kun kalenterista on iloa :) Kyllä tuollainen metsänväen juhla on varmasti hieno tapahtuma ja tuo sanomasi "ystävyys ja yhteistyö" saisi olla ihmisilläkin numero yksi!!!!

   Poista