keskiviikko 15. joulukuuta 2021

JOULUKALENTERIN 15. LUUKKU

No todellakin lumi pöllyää, kun pariskunnan koira on livahtanut vähän omille teilleen ja tonttujen perään. Tonttupojat ilahtuvat, kun koira oli onnistunut vaivihkaa juoksemaan heidän peräänsä.

Koira kertoo tontuille, että muitakin tonttuja liikkuu nyt näissä metsissä. Ja peikkopojat myös. Eivätkä isäntä ja emäntä ole nähneet mitään, vaikka toisetkin tontut ja peikkopojat olivat todella lähellä. Ihmiset myös epäilevät, että täällä liikkuu muitakin, kuin vain metsän eläimiä. Varsinkin näin joulun aikaan.


Tonttupojat hymyilevät, että toiset ihmiset vaistoavat tontut, peikot ja muut metsän "olennot". Aina ei vaan huomaa katsoa ja kuunnella tarpeeksi tarkasti. Pitäisi malttaa pysähtyä ja jättää kiire vähäksi aikaa.


4 kommenttia:

 1. mahtavatkohan tontut tavata koiraa muuoolinkin ,kuin vain joulun aikaan vai tapaavatkohan ,kesälläkin metsäretkellä tonttuja ja muita metsän eläimiä. 🤣 .hihii´´ silloin sammal pölisee ... Tonttu vaisto ja mielikuvitus ne on jees!👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän nuo tapaa kesälläkin ja silloin varmasti sammal pölisee :) Kesällä on enemmän suojaa kaikilla, kun puissa on lehdet ja heinä ja kaikki muu kasvaa. Vaikeampaa vielä havaita!

   Poista
 2. Tontut vois vähän pöllyttää lunta ihmisten niskaan, jospa sitten heräisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä idea! Jos sillon silmät aukeaisivat kunnolla ja huomaisivatkin jotain :)

   Poista