perjantai 2. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERIN 2. LUUKKU

Tontut ovat päässet talon vierelle eikä ketään näy missään. Lumet ovat talon ympäriltä kadonneet mystisesti. Ihan kuin joku olisi pöllyttänyt lumet maasta pois. Aivan kuin pyörre olisi pyörinyt talon ympärillä. Tontut ovat ihmeissään.

Sisällä koira haukkuu edelleen ja isoin tonttu päättää kiivetä ikkunalle ja kurkistaa sisälle taloon.

"Näkyykö siellä mitään?" pienet tontut kysyvät.

"Ei mitään tästä ikkunasta, vaikka kuinka katson. Vaihdan toiseen ikkunaan." isoin tonttu sanoo ja pudottautuu ikkunalta alas.


Isoin tonttu kiipeää toiselle ikkunalle ja siellähän talon koira onkin. Koira hieman säikähtää tonttua, mutta tunnistaa tämän nopeasti.

"No hei vaan! Kiva nähdä pitkästä aikaa! Näitkös sinä, että mikä täällä äsken lensi ja piti kummaa viuhunaa ja taisi törmätä tähän taloonkin? Mekin pienten tonttujen kanssa ihan säikähdettiin." tonttu juttelee koiralle.

"Hei vaan! Onpa hauska nähdä! Olipa kyllä melkoinen tömäys tuohon seinään. Joku siihen tömähti ja vilahti tuosta ikkunan ohi kummallisesti pyörien. Joku pieni ja rusehtava se oli, mutta sen paremmin en nähnyt. Ihan oudolta se näytti. Ei se ainakaan lintu ollut." koira vastaa.


Tonttu ja koira juttelevat ikkunan läpi jonkun aikaa. Tontut päättävät selvittää, että mikä tämä lentävä vipeltäjä oikein on. Koira lupaa pitää myös vahtia talon lähellä.

Tontut lähtevät jatkamaan matkaansa ja ovat erittäin tarkkana. Mikä kumma tuo otus voi olla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti