torstai 1. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERIN 1. LUUKKU

Niin se vain vuosi vierähti ja taas on joulukalenterin aika. Mitähän tontuille, peikoille ja muille tyypeille tänä vuonna tapahtuu? Sitä en tiedä vielä minäkään. Täytyy vain katsoa luukku kerrallaan ja siitä se sitten vähitellen selviää :) Jännittävää Joulun odotusta!

Ja tästä se joulukalenteri alkaa!

LUUKKU 1.

Tontut kävelevät metsässä ja rupattelevat iloisesti keskenään. Muutamat linnut viheltelevät tervehdyksensä tontuille ja kauempaa kuuluu oravien temmellys pitkin puiden runkoja. Metsässä on mukavan leppoisa tunnelma.

Kuusten oksilta lumet pölisevät, kun tontut puskevat läpi tiheän kuusikon kukkulan päälle. Tontut puistelevat vaatteitaan ja katselevat alhaalla näkyvää tuttua taloa.

"Mahtaakohan talon koira olla kotosalla?" isoin tonttu tuumailee.

"Mennään katsomaan!" pienet tontut Vikkelä ja Vekkuli hihkuvat.

Yhtäkkiä kuuluu ihmeellinen viuhahtava ääni ja pian talon suunnasta kuuluu tömähdys. Talosta alkaa kuulua kova koiran haukunta.

"Mikä tuo oli?" kysyvät tontut yhteen ääneen.


"Mennään ripeästi talolle. Ei tuo kyllä mikään lintu ollut." isoin tonttu sanoo.


"Nyt töppöstä toisen eteen. Varotaan kumminkin, että ihmiset eivät näkisi meitä. Koira on ainakin kotona. Se ehkä näki jotain." Vikkelä tonttu sanoo.Tontut ampaisevat lumi pöllyten rinnettä alas kohti taloa. Mikähän ihme tonttujen ohi oikein lensi?

2 kommenttia:

 1. Hauskoja tonttukavereita. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niillä riittää näin Joulun alla aina kaikkee jännää puuhaa :)

   Poista