lauantai 20. elokuuta 2022

MYSTISET KASVIHUONEKURKUT

Juhannus oli ja meni......He, he, heeee! Ei turhan usein tule tänne näköjään laiteltua mitään. Mutta nyt satuin huomaamaan kasvihuoneessa liikettä, niin oli ihan pakko mennä kurkkaamaan ja tulla sitten raportoimaan.

Kasvihuoneen perällä köynnöstää kurkkuja kattoon asti. Siellä varsien keskellä näkyi liikettä ja yllätys, yllätys. Peikkopojathan ne siellä. Näyttivät ihmettelevän kurkkujen kummallisia muotoja. Yksi peikko katseli ilmapallolta näyttäviä kurkkuja. Kuului mutisevan, että onkohan noissa kurkuissa mitään sisäpuolella vai poksahtavatko kohta kuin ilmapallot.


Toinen peikkopoika naureskeli hassulle kiemurakurkulle. Miten ihmeessä tuo kurkku tuon on tehnyt? Alkaa nyt kyllä epäilyttää, että onko tässä ollut joku taikanäppi vähän asialla.


Peikkopojat kiipeävät kurkkujen varsia pitkin hyllylle ja menevät juttelemaan kasvihuonetontun kanssa. Kasvihuonetonttu näyttää kovin viattomalta. Silmissä on kumminkin hauska pilke. Peikkopojat naureskelevat, että olet tainnut vähän tehdä täällä kasvihuoneessa omia taikojasi. Tonttu ei myönnä asiaa, mutta naureskelee kovasti partaansa.


Hyvin tuo kasvihuonetonttu tuolla kasvihuoneessa tuntuu tarkenevan. Koko kesän on siellä puuhastellut eikä näytä edes hiki tulevan. Melkoisia vesseleitä nuo tontut. Taikoja taskut täynnä.

Mukavaa loppukesää! Kesä loppuu meikäläisen mittapuun mukaan vasta elokuun lopussa. Onhan ne kesän päättäjäiset, venetsialaisetkin, vasta kuun loppupuolella. Ja lämpöö on piisannut melkosen riittävästi.2 kommenttia:

  1. Hauskoja kurkkuja, monen mallisia! Mitä ihmettä ne peikkopojat siellä kasvihuoneessa puuhailee. Mittailevatko kurkkuja, jos niistä liikenisi vaikka peikoillekin suuhunpantavaa. Mukavaa elokuun loppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkut on tänä vuonna pistäny parastaan. Ensimmäinen kerta, kun näin erikoisia kurkkuja tulee. Mukavaa elokuun loppua myös sinne....Tää vastausluukku kiukuttelee, mutta Peikkovilla tässä vastaa :)

      Poista