sunnuntai 13. lokakuuta 2019

MINIMAAILMA JA SAMMALPORTTI

Linnan muureilla on ahkeroitu nyt viikonloppuna. Kävin siellä katsomassa, niin sinne oli tehty muurin aukkokohtaan kaariportti. Katselin sitä tarkemmin ja siinä oli käytetty kanaverkkoa pohjana. Ovat tainneet hakea sitä meidän varastoista 😃 Se on ihan sallittua! Sammalta siihen on tuputettu kunnon kerros päälle. Näyttää ihan toimivalta.Pihan reunassa oleva vaahtera on tiputellut jo melkein kaikki lehdet alas. Niitä on aikamoinen matto nyt maassa. Kohta ne voikin siitä haravoida ja loput vetää ruohonleikkurilla silpuksi.


Oli ihan pakko tehdä muutama tosi pikanen vaahteranlehtiruusu. Niitä on niin kiva pyöräytellä. Täytyy vielä muutama tehdä niitä johonkin.

Samalla korjasin vähän vanhaa kanaverkkotonttua. Vähän siihen voisi vielä lisätä sammalta, mutta se on ihan hyvä noin. Lisään sammalta joku toinen kerta, jos siltä tuntuu. Jotain tuohon pataan teki mieli laittaa, kun otin siitä kesäkukkia pois. Siispä tonttu on siinä vähän aikaa, kunnes siihen tulee jotain talvisempaa. Eli kuusi 😊Mukavia syyspäiviä!

8 kommenttia:

 1. ihanan portin ovat linnan asukkaat tehneet mutta sitä ihmettelen etkös ole nähnyt touhuilua,vai ovatko sittenkin yöllä värkänneet??:)) halusivat sinutkin yllättää:))
  On teillä kaunis koiruus!!,ihana:) kuva!!!
  Nuo vaahteran lehdet ovat syksyllä niin kauniita,kestäviä askartelumateriaali ;))ja ilmasta.
  Upeita ruusuja oletkin tehnyt!!
  mikä,?mikä??,tämä sammallakkinen ,pihavahti;) on miehiään??

  Mukavia syyspäiviä,Sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä yhtään nähnyt, mitä tuolla linnanpihalla on touhuiltu. Se kun on tuolla vanhan navettarakennuksen takana. Siellä saa puuhata ihan rauhassa. Kerkiävät piiloon, kun sinne menee. Mutta kyllä mä ne vielä näen ;) Tuo sammallakkinen (luin ensin sun viestistä, että sammalkakkiainen, tirskis) on tehty kanaverkosta ja siihen on tuputettu sammalta. Törkkäsin sen koivunpätkän päähän hätäpäissäni ja tungin muutaman kuusenhavun hiuksiksi. Tuo on ollut "pidempihiuksisena" jo monta vuotta pihan reunassa :) Pirtsakkaa viikon alkua!

   Poista
 2. Kaariportti on tosiaan ihan toimivan näköinen. Yhteiskäytössä oleva varasto on mainio, voit varmaan hakea sieltä kanaverkkoa omiinkin tarpeisiisi, jos verkkoa sattui vielä jäämään jäljelle. Kivan näköisiä "ruusuja".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Kyllä ne jättivät vähän kanaverkkoa vielä sinne varastoon. Että voin tehdä itsekin jotain kivaa :) Noita ruusuja on kiva pyöritellä :)

   Poista
 3. Kauniita nuo vaahteranlehtiruusut🍁🍁🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niitä ei voi olla tekemättä muutamaa aina syksyisin. Ehkä vielä teen muutaman lisää johonkin :)

   Poista
 4. Vau mikä minimaailma sinulla siellä! Ja kauniit vaahteranlehtiruusut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minimaailma rakentuu pikkuhiljaa. Ja rakentaminen jatkuu keväällä, jos talvi tulla tupsahtaa yhtäkkiä :)

   Poista