lauantai 22. helmikuuta 2020

LINTUBONGARI

Tämän aamun satoi vettä ihan kunnolla. Iltapäivällä vesisade muuttui isoiksi räntäräiskäleiksi. Maa oli hetkessä valkoinen.

Meidän aktiivinen lintubongari päätti säästä huolimatta lähteä katsomaan, jos puiden oksilta löytyisi kivoja lintuja. Suojainen paikka löytyi mättään päältä ja kuusten alta.


Repussa bongarillamme on makoisat eväät, jotta jaksaa kiikaroida pitkään. Linnut eivät nimittäin välttämättä heti näyttäydy ja täytyy muistaa olla hiljaa.


Kyllä kiikareiden läpi näkyy kaikenlaisia pikkulintuja. Muutama isompikin....kylläpä ne näyttävätkin isoilta kiikareiden läpi.....


Itse minä, blogin kirjoittaja, näin pitkästä aikaa puukiipijän. Että voi tulla iloiseksi puukiipijästä 😊 Pari vuotta sitten onnistuin pihasaunaa lämmittäessäni näkemään puukiipijäpoikueen. Siinä kyllä suu loksahti auki, kun niitä katselin siinä ihan saunan oven edessä puun rungolla. Vou!

Mukavaa helmikuun loppua!

12 kommenttia:

 1. Ihana lintu-bongari!!!!!!!!
  reppu,eväät ja kiikarit,voi sinua;)
  Sanovat tuota puukiipiän nähtyään ,olevansa iloisia;),aivan varmasti,niin erikoinen ja harvoin tavattavalintu-ystävämme.
  Kiitos tästä ihanasta tarinasta,
  olipa mukava kuulla Sinusta.pitkästä aikaan:))
  Kiitos!
  Mukavaa helmikuun loppua!,Sinulle Peikkovilla!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ollut niin kiirettä olevinaan, että ei ehdi koneella paljon istahtamaan. Mutta yritän tänne aina saada jotain aikaseksi :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Onpas siellä suloinen lintubongari! Eilen oli kyllä mahdottoman kova vesisade ja tuuli, mutta onneksi tänään on ollut kuivaa ja välillä jopa aurinkoistakin. Saa litimärkä pihanurmikko hieman imeä vettä pinnaltaan:) Mukavaa uuden viikon alkua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eilen oli kyllä ihan mahdoton ilma ja todella kova tuuli. Tänään todellakin oli hieno keli. Meillä on jopa vähän vielä lunta pihassa. Kivaa alkavaa viikkoa sinnekin :)

   Poista
 3. Oi miten suloinen pieni lintubongari♥ Olipas kiva kun pääsit puukiipijän näkemään! Mukavaa sunnuntai-iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Yritän joka vuosi aina nähdä lintuja mahdollisimman paljon ja tunnistaa ne. Se sitten tarttuu noihin huovutettuihin tyyppeihinkin :) Kivaa viikon alkua!

   Poista
 4. Ihana lintutiiraaja! Oho! Olet nähnyt kokonaisen puukiipijäpoikueen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvällä tuurilla välillä näkee jopa puukiipijäpoikueen. Enpä olisi sellaista uskonut koskaan näkeväni :) Kivaa tätä viikkoa!

   Poista
 5. Ihania bongauksia siellä. Minä kiikaroin välillä joutsenia, haukkoja peuroja. Vaikka peurat tulevat kyllä pihaankin ihan muutaman metrin päähän eikä siinä enää kiikaria sitten tarvitse. Puukiipijän minäkin olen kerran nähnyt mökillä, mutta ihan poikueen näkeminen on sentään jotain 🤗. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käy kanssa kauriit pihassa....syömässä puskia :) Toi on kyllä hauskaa katella noita eläimiä ja kiva opetella tunnistaan lintuja. Olen yrittänyt sitä sataa lintua vuodessa tunnistaa, mutta vielä ei ole onnistunut. Mutta ei se mitään. Ainakin on oppinut tunnistamaan uusia lintuja :) Kivaa viikon jatkoa sinnekin!!

   Poista
 6. Ihana bongari. Mukavaa helmikuun jatkoa sinulle myös 🌞🌞🌞

  VastaaPoista