tiistai 30. huhtikuuta 2019

Vappu

Se alkaa kohta olla toukokuu ja pihassakaan ei ole enää kuin kaksi lumikasaa jäljellä ja nekään eivät enää ole isoja. Linnut laulaa mahottomasti. Äsken huomasin, että kasvihuoneen seinässä köllötteli rantahämähäkki. Toivottavasti muuttaa pikkusen kauemmaksi, ettei tipahda niskaan jossain vaiheessa 😀. En viitsinyt kuvata. Onhan se ihan kaunis, tanakkajalkainen vesseli, mutta pidän etäisyyttä niinkun kaikkiin hämähäkkeihin. Jotenkin en tule juttuun niiden kanssa, vaikka ne hyödyllisiä ovatkin. Paniikki iskee, jos sellanen tulee liian lähelle. Heh.

Rakastan keisarinpikarililjojen tuoksua. Nekin ovat jo hienosti alkaneet nousta maasta. Niitä on tuolla yhdellä alueella aika paljon. Joka päivä on pakko käydä monta kertaa nuuskimassa siellä. Kaikki eivät siitä tuoksusta tykkää, mutta minulle tulee niistä aina mökkiajat mieleen. Sinnekin niitä aikoinaan istutin ja pakkohan niitä oli sitten tännekin saada. Ja olen huomannut, että myyrät ja hiiret pysyy kauempana kasveista, jos keisarinpikarililjan sipuleita on vieressä.

Nyt vietetään Vappua ja tuntuu se hienolta, kun kelit vihdoinkin ovat keväiset. Vaikka vielä kylmiä kelejä tulee, niin tuskin enää kumminkaan valtavia lumikinoksia...........Toivoo minä.........Eihän sitä koskaan tiedä.

Näiden kuvien myötä mukavaa Vappua!


8 kommenttia:

 1. Aurinkoista, rentoa ja ihanaa vappua Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista, keväistä Vappua myös sinne suuntaan :)

   Poista
 2. Kevät on ihan yhden ranneliikkeen takana,kun kääntää kalenteriin toukokuun:)
  vähissä on lumet teilläkin,meillä kolattuja lumiläjiä vielä.
  oli tarkotuksena mansikkamaa puistaa,mutta kn lupasivat lumisateen.suojaa vanhat lehdet uusia alkija,näin minä ajattelin:)
  yök..hämpit:( ja koppakuoriaiset.
  minun lapsuuskodissa oli joku koppakuoriais pataljoona,hyi hitsi kun inhosin ja pelkäsin niitä;(
  Tuon kyllä laitan googlemapsiin,kun seuraavan kerran lähen jonnekkin...siinä seisot,sinne,tänne ,ja tuonne:))))ihanat opasteet.(meiän isännälle,kyllä kesäksi teen tuommoset),saanko??lainata mahtavaa ideaasi:))
  ..toivotaan että lunta ei hirveesti tulis,,,,
  mutta kyllä ne sulaa pois,ja ihananempi kevät meitä odottaa:)))
  Hauskaa,ja Rentoa;) Wappua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Mun tapani edetä on yleensä: eksyminen :) Eli tuo sopii myös meidän pihalle mainiosti. En sentään omalla pihalla eksy. Heh. Meillä oli mökillä tuollainen vastaava kylttiryhmä ja pakkohan se oli tännekin tehdä. Juu. Saapi vapaasti tehdä omat opasteet. On tärkeätä tietää, että mihin menee. Heh. Mukavaa Vappua!!

   Poista
 3. Nyt se on sitten toukokuu. Toivottavasti ei enää sada lunta, vaikka sellaistakin uhkaillaan. Tai jos sataakin niin vasta marras-joulukuun tietämillä. Hauska tienviitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu sieltä tupsahti ja tänään on sadellut lunta, räntää ja rakeita. Heh! No ei onneksi ole jäänyt mitään maahan. Toivottavasti ei jäisikään enää. Tuo tienviitta auttaa, että ei pääse eksymään omalla pihalla :)

   Poista
 4. Mukavia ja aurinkoisia toukokuun päiviä 🌞🌞🌞🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne suuntaan! Tänään oli aivan mahtavan lämmin päivä :)

   Poista