perjantai 6. heinäkuuta 2018

SAMMAKOT KASVIHUONEESSA

Onpas tässä vähän vierähtänyt aikaa viime postauksesta. Ei vaan kerkiä olemaan paljon sisällä, kun ulkona menee kaikki aika. Pikaisesti käy illalla koneella ja sitten täytyykin mennä jo nukkumaan :) Sehän se kesässä onkin parasta, että on kaikenlaista tekemistä enemmän kuin talvella.

Olen silleen hassu, että olen laittanut meillä pitkin pihaa eri paikkoihin sammakoille pieniä vesiastioita. Erilaisia. Saa niissä linnutkin käydä ja mitkä lie muutkin. Varsinkin nyt, kun oli tosi kuuma ja kuiva kausi, niin eläimet varmaan tykkäsivät vesiastioista.

Meillä on kasvihuoneessakin pari vesikippoo. Siellä nimittäin vipeltää sammakoita joka vuosi. Ei montaa, mutta kumminkin. Tänään huomasin sammakon kasvihuoneessa ja otin siitä kuvan ja poistuin siitä samantien ulos. Jossain vaiheessa menin kasvihuoneen ohi ja näin avonaisesta ovesta, että se samainen sammakko köllöttelee toisessa vesiastiassa. Oli pakko ottaa kännykän zoomilla kuva siitä kauempaa ja lähtee sitten heti pois. Sinne se jäi nautiskelemaan. Kuva ei ole kovin hyvä, mutta selvän siitä saa.

Tässä kuvassa ei vielä sammakkoa näy.


No tässä jo näkyykin :)On se kiva, kun nuo eivät ole vain koristeena tuolla. Yhdellä toisellakin vesiastialla pihalla käy säännöllisesti yksi isompi sammakko. Loikkii aina pois vedestä, kun saavun paikalle.

Pölkkyukkokin on muuttunut talven aikana aika charmantiksi metsäläiseksi :) On sentään pysynyt pystyssä!


Sitten muutama kesäinen kukkakuva tähän lopuksi. Pioni alkoi lopulta kukkimaan.Ja samalla sävyllä jatketaan. Kruunuvuokko on myös alkanut kukkimaan.


Kesäisiä teitä ja polkuja on kiva kuljeskella ja nautiskella luonnosta.


Kun kulkee silmät kunnolla auki, niin löytää kaikenlaisia herkkuja :)


Pirtsakkaa kesän jatkoo :)

4 kommenttia:

 1. Hauskoja nuo sammakkokuvat:) Mukavaa kesän jatkoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Kiitos! Kunnon kameralla olisi saanut parempia kuvia, mutta hyvä noinkin. Pirtsakkaa kesän jatkoooooo!

   Poista
 2. Ihania kuvia❤ On kyllä kiva kun eläimille on tuollaisia juomapaikkoja! Ihania kukkia ja tuo pölkkyukko on kyllä upea;) Mukavaa viikkoa❤

  VastaaPoista