perjantai 20. heinäkuuta 2018

KEPPIHEVONEN

Nyt on ensimmäinen keppihevonen tehtynä ja karautti jo uudelle omistajalleen. Se meni nimpparilahjaksi siskon tytölle.

Siitä tuli vähän isompi, kuin mitä sen piti olla. Naureskeltiin, että ei tuolla taideta paljon esteitä hypätä. Mutta maastoon ja heinän syöntiin se on ihan sopiva. Työhevosena toimisi varmaan hyvin :)
No seuraavan teen sitten vähän pienemmän.

Tämän ensimmäisen kanssa oli vähän ongelmia, että kuinka tekee sisustan järkevästi. Tässä laitoin vanulevyä (onko se sen nimistä) alimmaiseksi tiukahkosti kepin ympärille. Laitoin liimaa keppiin, jotta vanulevy pysyisi paikoillaan ja kieputin vielä juuttinarua vanun ympärille, että vanu ei karkaa. Sitten lisäsin vielä tavallista vanua ja muotoilin hevosen muodon paremmin.

Tässä keppari ilman villaa.


Korvia tuolla vanuhevosella ei ole, koska ne huovutin erikseen, jotta niistä tuli tiiviit.

Tässä sitten pari kuvaa valmiista kepparista.Tuo harja on tehty lampaan kiharasta villasta. Se oli mukavan villin näköistä.

Riimu oli oikeastaan ihan hauska tehdä. Tein sen keinonahasta, koska sitä oli helppo ommella. Seuraavalle keppihevoselle teen ehkä aidosta nahasta riimun ja laitan siihen oikein soljet, jotta sen saa halutessaan irrotettua. Koska itse olen ratsastanut joskus eeeeeeerittäin kauan sitten ja silloinkin vain vähän, niin täytyi etsiä netistä kuvia riimuista, jotta osasin tehdä edes jonkinlaisen version kepparille. Omasta mielestäni se onnistui ihan kohtuullisesti. Vähän täytyy itseään kehua :)

Tuota olisi täytynyt tikuttaa neuloilla ihan mahdottomasti, että tuosta olisi saanut oikein kestävän. Märkähuovutuksella saisi kestävämmän pinnan. Että nyt jään odottamaan, kuinka tuo kestää. Tarvittaessa menen neulojeni kanssa korjaamaan kepparia. Villa saattaa vähän lähteä karkuteille ratsastusreissuilla :)

Kepparin sisäpuolenkin teen seuraavaksi varmaan erilailla. Siinä voisi käyttää vaahtomuovia. Sitä olen käyttänyt joissain muissakin eläinhahmoissa.

Seuraavaksi taidan viimeistellä pöydällä olevan papukaijan. Siitä seuraavalla kerralla.

3 kommenttia:

  1. Voi hurja! Toi on kyllä hieno! Mutta on siinä saanu tikuttaa ahkerasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä tuossa muutamaan kertaan saa neulalla tikuttaa. Hauskaa puuhaa!

      Poista