lauantai 25. syyskuuta 2021

SYKSYISET KELIT

Kappas vaan, kun aika on vierähtänyt kuin siivillä. Kesä meni ja olikin tosi lämmin. Alkukesän hyttysparvet ovat vielä kyllä hyvin mielessä. Ensimmäisen kerran tein pihatöitä alkukesällä monesti hyttyshattu päässä. Muuten ei olisi hommista tullut mitään.

Kesällä myös eräs poikasiaan ahkerasti vahtiva rastas tähtäsi tarkasti ja tipautti kaksi kertaa peräkkäin mustikkakakat meikäläisen päähän. Tuli kunnon satsi tavaraa päähän. Se oli sellainen erilainen kokemus. Tuntui aika erikoiselta. Näin vaaleehiuksisena tuli kiire sisälle ja hiuksia pesemään, ettei loppukesän värisävy olisi hiuksissa ollut sininen. Heh. Yritin rastaalle kyllä sanoa, että ei minusta tarvitse välittää. Kastelen vain kukkia. Ei se uskonut minua. No ymmärrän kyllä rastasta......

Tällä hetkellä ruskan värit ovat todella upeat. Kyllä syksy on ihan hienoa aikaa sekin. Miinuksena nuo hirvikärpäset, jotka rajoittavat metsässä kulkua. Naureskelinkin, että isommat villieläimet eivät metsään menoa juurikaan rajoita, mutta pienet hirvikärpäset saavat meikäläisen ihan sekaisin.

Puolukoita on ollut tänä syksynä aika mukavasti. Puolukoiden kerääminen on aina ollut ihan lempipuuhaa, mutta hirvikärpästen takia täytyy vähän katsoa, että missä kerää. Eli vähän puolukoiden keräämisen into on laantunut. Kerään silti 😊Pihlajanmarjojakin on ollut ihan mahdottomasti. Upeen näköistä, kun pihlajat notkuu marjoja.


Omenoitakin on tullut joka puolella hyvin. Nämä ovat saatuja. Meidän oman vanhan puun omenat eivät ole kovin hyviä. Puu on muuten tosi kiva ja kukkii aina upeasti. Pari uutta puuta onkin nyt tulossa, niin niistä toivottavasti joskus saa omenoita.


Tässä oli yhtenä aamuna tällä viikolla jo muutamia asteita pakkasen puolella. Enpä ole ennen joutunut raapimaan skootterin tai moottoripyörän sivupeilejä. Nyt oli skootterin peilit niin jäässä, että täytyi käydä hakemassa jääraappa. Heh. Kokemus tuokin.


Nyt täytyy taas heräillä blogihorroksesta ja alkaa pyöriä täällä aktiivisemmin. Tänä viikonloppuna olen jonkin verran seuraillut Kässämessuja netin kautta. Siellä on paljon kaikkea kivaa ja ainakin näkee kaiken, mitä haluaa. Tavallisilla messuilla monesti on niin hirvee tungos, että ei juuri näe mitään, ellei ole heti aamusta paikalla. Eli nettimessut on melkosen kätevä systeemi!

Nautitaan syksystä!


10 kommenttia:

 1. Ihanan syksyiset kuvat! Mukavaa syksyn jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä niin kaunista joka puolella. Leppoisaa syksyä sinne suuntaan :)

   Poista
 2. Tänä syksynä on saatu mukavasti satoa, se on kiva juttu. Ole varovainen skootterisi kanssa, ettet lennä ympäri, jos yöllä on ollut pakkasta. Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hieno tunne, kun sato onnistuu hyvin. Riittää herkkuja pitkälle. Kohta täytyy varmaan skootteri pistää talviteloille ja siirtyä autoon. Jos vielä huomenna kumminkin.......No, aamulla sen näkee. Mukavaa syksyä jatkoa myös!

   Poista
 3. Minäkin inhoan hirvikärpäsiä mutta minulla on sellainen verkkohattu aina päässä jos mahdollista , keräsin noin kaksitoista litraa puolukkaa tänä vuonna. Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvikärpäset on kyllä sellaisia, että niihin ei vaan totu millään. Äyks! Puolukat ovat kyllä herkullisia. Sait hyvän saaliin puolukoista! Pirteetä syksyn jatkoa!

   Poista
 4. hui!
  ootkait,Sinä jo skootterin laittanu talviteloille:)
  Kauniit kuvat,Tuntui että meillä satoi aina,,,,ja pihlajanmarjatkinmuuttuivat mustiksi (liekkö vain minun silmissä:)
  Mutta ihanaa marraskuuta.Sinulle PEIKKOVILLA :))

  Pakkasta kymmenkunta astetta... j o u l u -lähestyyyyyy,
  Seikkaileeko metsäneläimet?,vai onko korona pakottanut heidätkin pitämään turvavälit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on skootteri jo talviteloilla, vaikka mieli tekisi huristella läpi talven. Heh. Metsäneläimet ovat tuossa käyneet keskustelua, että suostummeko joulukuuksi kuvattaviksi. Ovat pitkällisen mietinnän jälkeen tulleet siihen tulokseen, että tänäkin vuonna saa kuvata. Korona ei onneksi vaikuta metsäneläimiin :)

   Poista
  2. Kiitos!
   Hyvää ensimmäistä adventtia ,koko porukalle ;))

   Poista
  3. Kiitos samoin sinne..., hieman myöhässä :)

   Poista