torstai 3. joulukuuta 2020

JOULUKALENTERIN 3. LUUKKU

Tontut kuulivat pientä rahinaa lähistöltä. Tonttupojat ja tonttutyttö laskeutuivat ripeästi tikapuita alas maahan ja juoksivat läheiselle luolan suuaukolle. Ja aivan oikein. Tuttu toukkahan se sieltä ryömi luolasta ulos.

Toukka huomasi tontut ja siinä samassa lunta tupsahti toukan naamalle luolan suuaukolta. Toukkaa nauratti ja niin nauratti tonttujakin. Toukka kertoi tontuille, että luolassa täytyy nyt kuljeskella rauhallisesti tietyllä alueella, kun siellä on aika monta sammakkoa talvehtimassa. Ne eivät kuulemma oikein tykkää häiriöstä.


Tontut kiittivät tiedosta ja lupasivat kulkea rauhallisesti sammakoiden ohi, jos tätä reittiä käyttävät. Nyt tontut jatkavat matkaa metsään ja toivottavat toukalle mukavaa joulukuuta. Joulukuu on vilkasta aikaa luolastoissa. Tontut ja jotkut muut metsän asukkaat käyttävät luolien käytäviä paljon matkoillaan.

Ja sitten seuraavaa luukkua odottamaan!

2 kommenttia:

 1. shh!!
  hiljaa ja varovasti.luolissa liikuttava.
  Kiltti toukka kun ilmoitti:),ja minusta niin lempeän näköinen.kUKAS mahtaa olla,seuraava tavattava?🐾🐻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Sammakot voivat mulkaista ikävästi, jos kovin riehakkaasti ohi kuljetaan. Talvehtimisrauha niille suotakoon. Mitähän ihmettä sieltä seuraavasta luukusta tuleekaan ;)

   Poista