torstai 20. kesäkuuta 2019

ASKARTELUA PIHALLE

Aika rientää näin kesäaikaan sellaista vauhtia, että ei sitä juuri koneella kerkiä istumaan. Kaikki "ylimääränen" aika menee pihalla puuhastellessa ja mikäs sen mukavampaa. Nautin siitä kyllä täysillä. Tosin kaiken maailman ötökät syö niin, että vähän väliä on kaula tai joku muu kohta verillä. Välillä on näyttänyt siltä, kuin vampyyrit olisivat hyökänneet kimppuun salakavalasti, kun kaula on ollut niiiiiiiiin verillä!!! Mutta mitä pienistä. Heh. Mutta en kyllä muista, että koskaan tuolla tavalla olisi itseäni syöty. Ainahan ötököitä on ollut, mutta niillä on sentään ollut jollain tapaa siistit ruokailutavat verrattuna tämän kesän ötököihin 😀

Mutta se on Juhannus ihan tuossa tuokiossa ja käytiin eilen laittamassa alapellolle vähän koristuksia. Tein sinne kanaverkosta tuollaisen peltotyypin. Liimasin vesi/liima -seoksella kankaansoiroja kanaverkkohattuun ja naamaan. Hiukset ja partasysteemi ovat naavaa. Saa nähdä, että kauanko pysyvät, jos vettä oikein sataa. Sitten vähän tukipuita kanaverkon läpi ja vaatetta päälle. Heh. Housuissa on jotain oksia, että pysyvät vähän ojennuksessa. Että aika tämmönen rouhee versio, mutta aika hauska. Jos kestää koko kesän, niin hyvä juttu!Olen vetänyt ruohotrimmerillä pellolle vaan läpikulkupolun ja vähän avointa aluetta. Muu pelto on ihan villissä tilassa. Ehkä siellä villin pellon keskellä on ihan omaa elämäänsä. Poikasten makuupaikkoja joskus löytynyt.

Sitten pellolla on tämä jo muutaman vuoden vanha sininen lintu ja hentoisen vaaleanpunainen uusi lintu. Tuota vaaleanpunaista ei juuri erota kauempaa, mutta siellä se todistettavasti on!Pölkkyukkoja tarvitaan aina. Niitä ei voi olla liikaa. Ja niistä voi tehdä juuri sellaisia, kun haluaa. Tälle tapaukselle jäi vähän tyhjä katse. Mutta se varmaan nollaa päätänsä tällä hetkellä. Sekin on ok ja tarpeellista välillä.


Huovutetut peikot ja minikoira kävivät haistelemassa kesän tuoksuja. Kuuntelin, että suunnittelivat Juhannuksen touhuja kovasti. Minikoirakin kuuntelee niin tarkasti, että ei vaan yksikään sana jää kuulematta.


Näin kesällä on tutullakin reitillä ihan pakko välillä pysähtyä ihailemaan maisemia. Kyllä Suomen luonto vaan on kaunista!
Mukavaa Juhannuksen aikaa oli keli sitten mikä hyvänsä!

4 kommenttia:

 1. Ihania mettäläisiä olet tehnyt:))))
  :)vielä minäkin herätän henkiin mehtäläisyyteni;)
  Nuo puu-ukot;)sulosia eriskummallin ilmein,kesä jujut mielessä,tai "juhannus-taiat"---oletkos niitä tehnyt??:))
  hentoisen sävyiset pariskunta,:)tykkään:))
  mistä olet löytänytkin noin kaunista verkkoa?Selvästi kurkia!!
  Maisemat on kauniita:)luontoa niin hanaa NYTHÄN ON KESÄ!!!
  eikös me haaveiltu ihanasta touhukesästä,kun lunta oli ikkunoihin asti:))))
  (mutta arvaappa mitä,tänä ilta -yönä kun muut tekevät taikoja..
  minä katson joulublogeja..näin se vaan mennee,suunnittelen kauhiasti kaikkea,hah´´´´jotain ehkä nyt kerkiä??tekemäänkin "jouluksi valmiiksi" :)))
  Aivan selvästi juhannus-metkut mielessä.ovat niin salaperäisen näköisiä nuo pikku-peikot,ja koira tarkkaavaisena vieressä:))

  Meillä sataa vähä väliä,mutta hyvä ei juhannus-tunnelma kärähdä..vaan pysyy tasaisena:))ihanana:))
  Kiitos tuhannesti tästä tarinasta!
  (olen niin höperö,nautin kaikesta ,höpöstä:)
  Hyvää,rentouttavaa,ja Omanlaista Juhannusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Noita on hauska tehdä! Tuo kanaverkko on tuollaista pienisilmääistä ja olen spraymaalannut ne. En muista, että mistä tuota verkkoa on ostettu.
   Juu. Kyllä tästä haaveiltiin, kun lunta oli silleen ihan riittävästi!!!! Nyt täytyy ottaa ilo irti.
   Mä olen kans suunnitellut, että pitäisi tehdä jotain joulujuttuja jo kesällä valmiiksi. Niin monesti suunnittelen ja katsotaan, että onnistuuko tänä vuonna. He, heeeeee!
   Hyvä, kun nautit kaikesta tämmösestä hassusta. Niin minäkin :) Rentoo Juhannusta!!!!!!

   Poista
 2. Ihania koristuksia ja kauniita maisemia💚💚💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä noita maisemia kelpaa katsella. Kesällä on niin kaunista joka puolella :)

   Poista