sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

SUKSILLA TÖIHIN

Toteutin tässä sellasen hassun haaveen yhtenä päivänä. Olin aina ajatellut, että olisi joskus hauska mennä suksilla töihin. Normaalisti se ei ole ollut mahdollista työpaikkojen sijainnin takia ja tietenkin asuinpaikankin takia. Nyt se on ollut mahdollista jo jonkun aikaa, mutta nyt sen sain vasta toteutettua.

Ja omaan tyyliini uskollisena homma ei mene sillain helpoimman kautta. Yleensä eksyn tai löydän muuten sen hankalimman reitin. Tällä kertaa keli oli se huonoin mahdollinen. Todella märkä keli ja järven yli ei enää voinut oikaista. Käytännössä kävelin koko matkan noilla "tynkäsuksilla". Ne on sellaset liukulumikengät. Niillä on helppo nousta mäkiä ylös, koska sukset eivät lipsu yhtään. Ja alas pääsee laskettelemalla, kun vaan keli on oikea. Nyt keli ei ollut lasketteluun todellakaan se oikea. Sai mennä lätkyttää mäetkin kävelemällä alas. No pikkusen pääsi jossain laskemaan.

Kyllä oli hiki, kun pääsin perille. Takaisin olisi ollut kyytiä tarjolla kahdellakin autolla, mutta minähän menin suksilla, koska niillä olin tullutkin. Heh! Eihän sitä nyt kesken kaiken luovuteta. Ja taas oli hiki, kun pääsin kotiin. Mutta olihan se erilaista ja voi sanoa, että on mennyt suksilla töihin. Seuraavalla kerralla valitsen paremman kelin 😁

Kauheasti ei matkalla kuvaaminen innostanut, mutta muutama kuva nyt täytyi ottaa. Ja eihän se kuvaaminen saa olla se itseisasia, vaan matkasta nauttiminen. Ja kyllähän tuosta nautti jollain masokistisella tavalla 😅


Järvellä aikalailla vettä.


Talvisia juttuja täytyy tehdä, kun vielä lunta riittää. Kevätpuuhat alkaa ihan just puuhommista ja siitä ne työt sitten siirtyy muuten kaikkiin pihahommiin. Jibii!

6 kommenttia:

 1. :) aika jännä,tapa mennä töihin:) ei ihan joka päiväistä:))
  Mitkä on nuo sukset?,ne ei oo lumikengät,eihän??

  kyllä lunta on meilläkinn "vielä -riittävästi" :)
  ;)samanmoisia hommia tääläkin suunnitellaan;)
  vielä pittää malttaa ootella.....
  MUKAVAA alkavaa maaliskun viimeistä viikkoa!!
  kohti kesä aikaa!!:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ihan tavalliset sukset. Nuo on sellaiset lumikengän ja suksen välimuodot. Ostin joitakin vuosia sitten testimielessä tollaset halvemmat versiot ja jahka noi joskus menee rikki tai jotain, niin ostan oikein sellaset "aidot". Noi on kyllä toiminu tosi hyvin. Niillä on kätevä mennä mettässä, kun ne on lyhyet ja leveät. Ei uppoo hankeen. Sopii meikäläisen seikkailuihin, kun nenä päähän :) Kyllä lunta tosiaan vielä riittää, mutta varmaan sulavatkin sitten vauhdilla, kun keli tästä vielä lämpiää. Kohti kesää :)

   Poista
 2. Onpa teillä paljon lunta, meillä ei enää onnistu hiihtäminen, lumet on melkein poissa.
  Leppoisaa sunnuntaita sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Teillä on jo lumet melkein sulaneet. Täällä uppoo vielä polvee myöten helposti hankeen. Tosin metsissä alkaa olla jo vähemmän. Kyllä se kesä siitä tulee :)

   Poista
 3. Tosi reipasta meininkiä siellä suunnalla:)
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Täytyy yrittää olla reipas :) Kivaa viikkoa sinnekin suuntaan!

   Poista