sunnuntai 17. helmikuuta 2019

TALVIUNILTA HERÄILLÄÄN

Ryömin tuolla lumihangessa äsken. Juu. Ryömimistä se todella välillä oli. Jalat uppoo tiukkaan hankeen aina välillä, että humpsis vaan. Hanki ei ole tarpeeksi kestävää. Sitten välillä on hangessa pyrstöllään ja välillä rähmällään. Ha, haaaa! Hauskaa mun mielestä, mutta voimille toi umpihangessa kävely ottaa. Hanget on monessa kohtaa niin korkeella, että asioita voi kattella lintuperspektiivistä. Aika mielenkiintoista 😁

Kävin tarkistuskierroksella pihapiirissä ja samalla huomasin, että Heinäpää on herännyt talviunilta. Tai ilme oli sen näköinen, että taitaa vielä harkita heräämistä. Mutta kyllä sieltä jo silmä tarkkana katseltiin lumikasasta.


Jätin testimielessä kanaverkosta tekemäni linnun ensimmäistä kertaa talveksi ulos. Halusin testata, että kuinka se kestää lumikuormaa. Toki kävin siitä ravistelemassa lunta välillä pois, mutta muuten se sai olla villinä ja vapaana koko talven. Ja talvihan siis vielä jatkuu. Mutta tässä kohtaa näyttää hyvältä. Uudet jalat sille täytyy varmaan tehdä, mutta muuten se on aikalailla ok. Jibii!


Täytyy tehdä sille kaveri ensi kesänä. Sellainen oikein pirteä ja kimaltava daami 💕

Tämmösiä asioita sitä huomaa, kun aurinko on paistellut koko viikonlopun. Sitä on itsekin vähän kuin ryöminyt kolostaan esiin....osittain.....Ainakin lumihangessa on tullut rämmittyä yksin ja koiran kanssa ihan riittävästi.

8 kommenttia:

 1. Ihan selvä kevään merkki, kun Heinähattu on alkanut heräileen:) Tuntuu, että olen kans aurinkoisten päivien myötä alkanu heräileen talvihorroksesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Nyt voi alkaa jo vähän heräileen. Kyllä aurinko tekee terää!!!

   Poista
 2. On ollut tosi ihana ilma tänään. Näitä lisää kiitos 🤗🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin aurinkoisia päiviä lisää. Se tekee terää pitkästä aikaa!!

   Poista
  2. Heinäpää siellä näyttää nauttivan kevään tulosta 🤗 ja tuo lintu taatusti kaipaa jo, sitä kimaltelevaa daamiaan 🤗

   Poista
  3. Kyllä sille daami täytyy tehdä. Heti keväällä täytyy alkaa sitä tekemään, niin pääsevät sitten yhdessä kevätriennoille :)

   Poista
 3. Meillähän on heinäpään kanssa samat vinkeet...jospa sitä sitten ...heräis....
  ilman muuta daami lintu-pojalle:)
  Mistä olet löytänyt noin kauniin sinistä verkkoa!
  voi tuota sinun umpihanki-römpimistä,sitäkait se on ollu kun joka päivä satanu tuota lunta tiet auraamatta:)))
  Mukavaa viikkoa teille,PEIKKOVILLAN VÄELLE!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan tavallista kanaverkkoa, mutta maalasin sen suihkepullolla siniseksi. Hyvin näyttää väri pysyvän, vaikka on ollut vesi- ja lumisateessa.
   Hih. Ei täällä sentään tiet ole auraamatta, mutta auraamattomat alueet on paksussa lumessa. Kyllä niissä sulamista riittää. Mukavaa viikkoa sinnekin suuntaan :)

   Poista