sunnuntai 10. toukokuuta 2020

HEINÄSEIVÄS

Onpas vähän vierähtänyt, kun viimeksi tänne jotain laitoin. Aika kuluu kuin siivillä!

Eilen olin möyrimässä tuolla alapellolla. Käänsin vähän maata tulevaa auringonkukkamerta varten.....Toivottavasti edes yksi sieltä nousee. Heh. Eikä siitä pläntistä vielä merta saa aikaseksi. Lammikko korkeintaan, mutta ihana sekin!

Siinä sitten innostuin raapimaan kuivia heiniä heinäseipäälle. Mun mielestä heinäseipäät kuuluvat maalaismaisemaan. Kannoin korteni kekoon (vähän useammankin) ja tein edes yhden heinäseipään. Kauhee tuuli  käy tänäänkin, että täytyy käydä kurkkaamassa pellolla, että onko kaikki heinät vielä seipäällä.

Melkein tekisi mieli tehdä tuolle aurinkolasit Masked singer -ohjelman heinäseipään tyyliin. Hih!


On tuossa pellolla vähän muutakin, mutta kaikki on vielä vähän vaiheessa tässä vaiheessa kevättä. Eli kuvattuna vain heinäseiväs.


Istuskelin peltohommien jälkeen vanhalla penkillä ja penkkiin on kasvanut torvijäkälää. Se on aika hienon näköstä ja saa kasvaa siinä kaikessa rauhassa. Takana puskee keisarinpikarililjat vauhdilla esiin. 💖


Aurinkoista kevättä kaikille!

20 kommenttia:

  1. ..kolmas aloitus;)))))
    voi tätä minun läppärin käyttöä;))))
    IHANA!!!!
    ei muuta kuin heinäseipäälle ,silmät,,korvat ja suu..
    muta siinä Sinulla urakkaa,,jos lähtee lipettiin;)..SAno heti kun korvat oot laittanu;että on "poikkeus-tila"
    Tuo penkki hurjan kaunis;)))
    Oikein ihanaa kevättä!!
    pysytään tervenä!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Tuo olikin hyvä muistutus. Täytyy heinäseipäällekin sanoo, että liian lähelle ei sitten muita mennä vaikka kuinka tekisi mieli :) Jos vaikka heinäseipäilläkin hormoonit hyrrää näin keväällä. He, heeee. Pysytään todellakin terveinä!!

      Poista
  2. Ihana postaus 👍🌞🌞🌞Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle🌺🌺🌺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rentoa viikkoa sinnekin! Täällä satoi tänään lunta....Vieläkin lunta maassa!!

      Poista
  3. Kukkalammikko kuulostaa hyvältä ajatukselta, kaiken ei tarvitse olla suurta näyttääkseen hyvältä. Sinun seipääsi sisällä ei taida olla ketään julkkista eikä liioin tuntematonta? Torvijäkälä on soman näköistä. Aurinkoisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tuolla seipään sisällä ei ole ketään. Heh. Se tästä vielä puuttuisi :) Ainakin heinäseiväs oli vielä pystyssä eilisen myrskyn jäljiltä. Tänä aamuna seipään päällä oli lunta.... Olisi ihana laittaa tuo koko pelto täyteen kukkia. Ehkä joskus :)

      Poista
  4. Aivan ihanat kuvat mikä sen ihanampaa kuin edes yksi heinäseiväs. Näitä ei usein näe nykyään. Ja minusta todella hyvä kuva idea tämä penkki ja torvijäkälä. Kyllä siinä kelpaa katsella kättensä jälkiä. 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksikin heinäseiväs ilahduttaa. Niitä näkee niin harvoin nykyään :) Itse ilahdun aina, kun jossain näkee heinää seipäällä.

      Poista
  5. Heinäseipäät ovat katoavaa kansanperinnettä, mutta niin ihania. Isovanhempieni luona oli niitä aina kesäisin lapsuudessani, oikein tunnen sen kuuman heinäpellon tuoksu, ah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Itsekin heinäpellolla muksuna hyörittiin ja lähinnä tappeja tungettiin heinäseipäisiin aina tarvittaessa :) Ötököitäkin kyllä oli. Mutta kyllä heinäseipäät vaan on niin kauniita katsella.

      Poista
  6. Arvaapa mitä tuli ekana mieleen jäkälöityneestä penkistä, siinä olisi upea tausta kuvata huovutettujen tonttujen seikkailuja. Minäkin voisin tuoda omat käsityöni kuvattavaksi näin kauniisti patinoituneelle penkille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea!! Jonkun kuvan penkillä olen ottanutkin, mutta siinä eivät jäkälät vissiin oikein näy. Nuo on niiiiiiin pieniä noi torvijäkälät :) Mutta tykkään juuri tuollaisista patinoituneista penkeistä. Ja tuossa kuvassa vielä nousevat keisarinpikarililjat juuri penkin päässä, niin tulee vähän viidakkomainen tunnelma :)

      Poista
  7. Ihana heinäseiväs! Minunkin mielestäni heinäseipäät kuuluvat maalaismaisemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä näkee ihan liian harvoin nykyään, mikä on tietenkin ymmärrettävääkin. Mutta aina jos näen, että jossain on laitettu heinät seipäille, niin hihkasen innosta ja ihastuksesta :)

      Poista
  8. Nostalginen heinäseiväs... harvemmin niitä nykyään näkee. Torvijäkälä kuulostaa mielenkiintoiselta ja kauniilta. Mukavaa kuluvaa viikkoa sinulle❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heinäseipäät kuuluvat perinteiseen suomalaiseen maalaismaisemaan ja niitä on kyllä ikävä. Torvijäkälät ovat tosi nättejä ja mielenkiintoisen näköisiä :) Leppoisaa viikkoa sinnekin!

      Poista
  9. Voi miten ihana nostaginen tunnelma tuli tuosta heinäseipäästä♥ Muistan miten jännää oli kun lapsena päästiin mummulassa heinäpellolle apuun, siskojen kanssa saatiin polkea traktorin lavalla kuormat ja se heinän tuoksu...voi ah:)) Leppoisaa alkanutta kesää ja viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen muksuna pellolla hyörinyt mukana. Paarmoja oli pellolla yleensä ihan kivasti :) Mutta ikävä noita heinäseipäitä kyllä on! Ne on todellakin nostalgisia. Mukavaa kesän alkua sinnekin :)

      Poista
  10. Hei minulla on perenna arvonta blogissani jos kiinnostaa ❤

    VastaaPoista